Η Ομάδα μας

Καριάτζουλες – Σχολείο του Δάσους

Ο Μανώλης Πυροβολάκης και η Νεφέλη Λαμπρινού δημιούργησαν Το Σχολείο του Δάσους ¨Καριάτζουλες¨ το 2018.

Η Νεφέλη αφού αποφοίτησε με έπαινο από το τμήμα νηπιαγωγών του ¨Greenwich University¨ εργάστηκε σε διάφορα δημοτικά σχολεία, στα τμήματα προσχολικής αγωγής, αλλά και σε παιδικούς σταθμούς στο Λονδίνο.

Ο Μανώλης εργάστηκε με νεαρούς ενήλικες με ψυχικές αναπηρίες για αρκετά χρόνια και το 2010 ξεκίνησε να δουλεύει στο ειδικό σχολείο για παιδιά με αυτισμό ¨The Garden” στο ανατολικό Λονδίνο.

Το 2015, καθώς ερευνούσαμε για την ύπαιθρο και τα οφέλη της στην εκπαίδευση, ανακαλύψαμε τα Σχολεία του Δάσους. Εμβαθύνοντας περεταίρω στην παιδαγωγική του Δάσους, συνειδητοποιήσαμε ότι είναι ο τέλειος συνδυασμός για την αγάπη μας για τη φύση και την εργασία με τα παιδιά.
Έτσι, ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα σπουδών για παιδαγωγούς του Δάσους (Forest School Leader course Level 3) μέσω του Forest School Learning Initiative (FSLI) και ο καθένας μας δημιούργησε και λειτούργησε ένα Σχολείο του Δάσους στο σχολείο στο οποίο εργαζόταν. Έτσι γίναμε μάρτυρες από πρώτο χέρι για τις θετικές επιπτώσεις, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και την αισθητή αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των παιδιών που συμμετείχαν στις συνεδρίες μας.

Ήμασταν πεπεισμένοι ότι όλα τα παιδιά θα μπορούσαν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από τέτοιες εμπειρίες και έτσι όταν επιστρέψαμε στην Κρήτη το 2018, σαν φυσικό αποτέλεσμα δημιουργήσαμε το δικό μας Σχολείο του Δάσους στην Κάντανο.